U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Verwachtingen en het vertrouwen op je eigen vleugels

Gepost 2018/11/09

Vogels_Vertrouwen_VerwachtingenVogels_Vertrouwen_Verwachtingen

 

In mijn blog op https://mailchi.mp/5deeeaa463e9/verwachtingen-en-vertrouwen-op-je-eigen-vleugels kan je hier van alles over lezen

Zoals je wellicht eerder gelezen hebt, heb ik de training 'ACT in loopbaancoaching' bij Floor Reeze - van Lieshout van Coach in actie gevolgd en dat was leuk joh! Het was een feest van herkenning met praktische oefeningen (ik ben er echt vol in gegaan hahaha) en de toepasbaarheid in de praktijk is echt fantastisch. Zowel in loopbaantrajecten als in life-coaching trajecten. De kern van ACT is namelijk de filosofie dat de tijd en energie die je besteedt aan het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven. En dat sluit naadloos aan bij mijn talent-coaching op jouw HPMe.
 
Bij ACT in coaching staan jouw waarden centraal. Leef je je leven en hiermee is de link te leggen met de vraag 'Geef jij je zelf wat je nodig hebt om te kunnen stromen?' Is je antwoord JA dan ben je lekker bezig en heb je lef om in het leven te staan. Heb je twijfels (hoor je vooral dat stemmetje in je hoofd) of is je antwoord ronduit NEE, dan is ACT een methode om naar je keuzes te kijken én om in beweging te komen. Want naar wiens verwachtingen wil jij leven?  Wil je naar je eigen verwachtingen leven en zelf de regie nemen? Of laat jij je leiden door al je gedachten? Wellicht zijn dat gedachten met verwachtingen van anderen. We hebben nu eenmaal veel gedachten, kies voor Accept, Choose and Take action. Kies ervoor om zelf te gaan lopen zoals dat op zijn Act's heet en zoals Acda & de Munnik in een lied hebben gezet. Ik zal het even toelichten. 

De A van ACT staat voor Acceptatie en het nemen van afstand van je denken. Dit denken kan je niet veranderen, het is er. Of je wilt of niet. Wat je wel kunt doen is ruimte maken voor je gevoelens, ervaringen en omstandigheden en die accepteren. In een mooi woord 'defusie' als zijnde afstand nemen van je gedachten en tegelijkertijd flexibel omgaan met je zelf(beeld).
De C van Choose staat voor het kiezen voor het bewust leven in de richting van jouw waarden. Heel mindful om in het Hier en Nu te leven, zonder een oordeel daarover te hebben. Het stil staan bij wat je echt belangrijk vindt laat zich vertalen in jouw (werk)waarden waarna je leeft.
De T van Take action is dan een logisch vervolg van je genomen besluit om in beweging te zijn. Het zelf (gaan) lopen zoals ik hiervoor aangeef. Het is toegewijd handelen door te investeren in je waarden. En je dan de vraag stellen wat het je gebracht heeft. Op korte termijn en op lange termijn. 

Ben je bereid om te kijken naar wiens verwachting jij leeft?
Ben je bereid om je angst en onzekerheden mee op je pad te nemen?
Ben je bereid om nieuwe dingen te ervaren?
Ben je bereid om ondanks de weerstanden van je verstand en ondanks je gevoelens van angst en onzekerheid, om in beweging te komen en dat ongemak erbij te nemen? 

Ben je bereid om te vertrouwen op je eigen vleugels?

Ben je toe aan pure talent coaching?
Neem dan contact met mij op, want ik begeleid je daar graag bij.
Dit kan in een wandelcoachconsult zijn, op mijn Amsterdamse coachlocatie in de Jordaan bij Praktijk Bloemstraat of op mijn coachlocatie in Santpoort -Noord bij Flex Werkplek Santpoort
 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?